Aanmelden bij KompAss

Om begeleiding te krijgen van KompAss zijn er drie zaken noodzakelijk: er is een diagnose autisme aanwezig, ‘het autisme’ moet voorliggend zijn en er dient een indicatie te zijn. Een indicatie kan vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) of de Jeugdwet.

Diagnose

Indien de diagnose autisme is gesteld kun je een indicatie aanvragen bij de gemeente waarin jij woont.

Autisme voorliggend

KompAss is gespecialiseerd in autisme. Om iemand goed te kunnen begeleiden op dit gebied dient het autisme voorliggend te zijn.

Indicatie

Een indicatie vanuit de gemeente of het zorgkantoor is nodig om de zorg vanuit KompAss te betalen. Het Wmo-loket van de gemeente waarin jij woont, kan met jou bekijken welke hulpvragen er liggen en kijken mee waar jij je zorg kan inkopen.

Als KompAss is aanbesteed binnen jouw gemeente, kan je zorg ontvangen vanuit Zorg In Natura (ZIN). Mocht KompAss niet aanbesteed zijn, dan is het vaak mogelijk om zorg in te kopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Meer informatie over KompAss of het aanvragen van een diagnose of indicatie? Neem contact met ons op.

Heb je een diagnose en indicatie?

Wil je de mogelijkheden weten voor begeleiding bij KompAss? Vul het formulier in en wij plannen graag een telefonisch gesprek met je in.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.