WorkAut

WorkAut is het persoonlijk ontwikkelcentrum van KompAss. WorkAut is een veilige plek, speciaal voor mensen met autisme waar zij aan verschillende persoonlijke doelen kunnen werken met behulp van professionele specialistische begeleiding. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • het opdoen van sociale contacten,
  • een zinvolle dagbesteding bieden,
  • het aanleren van een werkritme,
  • het aanleren van verantwoordingsgevoel,
  • het aanleren om op tijd te komen,
  • het aanleren van sociale,
  • huishoudelijke, persoonlijke vaardigheden,
  • vereenzaming voorkomen,
  • zingeving bieden en nog veel meer.

Kijken vanuit mogelijkheden, niet vanuit onmogelijkheden

Onze werkwijze

Vanuit onze boerderij in Rotterdam Charlois bieden wij maatwerk omdat elk persoon uniek is en een unieke werkwijze nodig heeft. WorkAut is geopend van maandag tot en met vrijdag. Er is minimaal één coach op maximaal vier cliënten (deelnemers) aanwezig. Een deelnemer komt voor minimaal een dagdeel (4 uur) naar WorkAut. De coaches gaan mee in de doelen, het tempo en de manier van werken wat door de deelnemer als prettig wordt ervaren.

Op onze locatie zijn er diverse mogelijkheden om vaardigheden op te doen. Er zijn verschillende soorten dieren aanwezig en er zijn een aantal ruimtes ingericht waar aan verschillende dingen gewerkt kan worden. Denk hierbij aan een crearuimte met allerlei soorten verf, potloden en knutselspullen. Een goed functionerende keuken, een ontspanningsruimte met tafeltennistafel, pooltafel, dartbord en gameconsoles, maar ook een ruimte met verschillende gereedschappen. Er is een zeer ruime tuin aanwezig die we zelf, met deelnemers samen, onderhouden waarvan een gedeelte een moestuin is.

Ons aanbod

Naast een persoonlijk ontwikkelcentrum bieden wij ook:

Ambulant

Gespecialiseerde individuele begeleiding van een coach aan huis om samen aan doelen te werken. KompAss gelooft in het bieden van levensloopbegeleiding waarbij het doel is om de zelfredzaamheid te vergroten en/of te behouden.

Lees meer

Respijtzorg

Groepsactiviteiten en tijdelijk verblijf. Belangrijk is het sociale aspect. Respijtzorg draagt onder andere bij aan het ontmoeten van nieuwe mensen, het leren van nieuwe vaardigheden, het hebben van plezier en het ontlasten van het thuisfront.

Lees meer

LearnAut

Een initiatief binnen KompAss om coaches intern te scholen en de deskundigheid up-to-date te houden. LearnAut biedt ook deskundigheidsbevordering en supervisie voor externe. KompAss vindt het belangrijk dat de kennis van autisme wordt vergroot.

Lees meer